Cursus aanbod gehoorzaamheid

Puppy- of Elementaire Gehoorzaamheid (E.G.)

3x per jaar starten wij deze cursussen. (januari, april, september)

De puppy cursus is voor de allerjongste hondjes, tot 6 maanden. Tijdens deze cursus wordt rekening gehouden met de speelsheid van de puppies en zullen we op een vrolijke manier de commando’s aanleren. Wel is het zaak de puppies direct duidelijk te maken wat de bedoeling is.

De E.G. Cursus is hetzelfde als de puppy cursus, alleen gaan we hier aan de slag met honden vanaf 6 maanden. Honden van deze leeftijd hebben soms al opstandig gedrag aangeleerd zodat de aanpak iets anders kan zijn als bij de puppies want dit gedrag moet eerst worden afgeleerd voordat met de goede aanpak kan worden begonnen.

De puppy of E.G. cursus  heeft in totaal 13 lessen. U begint met 2 privelessen van ongeveer 30 minuten en daarna neemt u deel aan 11 groepslessen als de cursus begint. De eerste les van de groepscursus is een theorie avond en de laatste les is een certificaatuitreiking. Tijdens de theorieavond wordt u tevens geïnformeerd over de verzorging en voeding van uw hond. Deze beide zaken kunnen van invloed zijn op het gedrag van uw hond.

Indien een les door slechte weersomstandigheden uitvalt, wordt deze gewoon ingehaald. U heeft dus altijd 13 lessen.

Tijdens de praktijk lessen worden de volgende commando’s aangeleerd;

Volgen :  de hond loopt aan een slappe lijn naast begeleider;
Zitten :  de hond gaat op commando rustig zitten;
Sta :  de hond blijft op commando rustig staan;
Af :  de hond gaat op commando rustig liggen;
Blijf :  de hond komt na het commando niet van zijn plaats;
Voorkomen :  de hond komt op commando netjes voor de begeleider zitten;
(Aan de) voet :  de hond gaat op commando netjes bij het linkerbeen  zitten

Deelnemen aan het Puppy of E.G. examen geeft recht op deelname aan de vervolgcursus.


Vervolg Elementaire Gehoorzaamheid (VEG):

2x per jaar starten wij deze cursus. (april en september)

Deze cursus is het vervolg op de E.G./puppy cursus. Tijdens deze cursus wordt de
uitvoering van de commando’s die geleerd zijn op de Puppy / E.G. cursus geperfectioneerd.
Tevens worden de volgende nieuwe commando’s aangeleerd:

Betasten : de hond zal na het commando sta door een vreemde worden betast. Tevens dient de geleider het gebit van de hond te tonen.
– (Terug) plaats : de hond moet na het voor- en aan de voet komen terug naar zijn plaats gaan.
Los volgen : de hond moet nu zonder te zijn aangelijnd naast de begeleider meelopen.

Daarnaast gaan wij spelenderwijs het apporteren en de sprong over de horde aanleren en zullen diverse socialisatie oefeningen worden uitgevoerd. Hierbij is het de bedoeling dat de honden zonder naar elkaar uit te vallen om elkaar heen volgen.

In deze V.E.G. cursus wordt er meer verwacht van hond en baas, een goede samenwerking en enthousiasme is dan ook vereist.

De V.E.G. cursus bestaat ook uit 11 lessen waarvan de eerste een theorieavond is en de laatste les de certificaatuitreiking. Dit certificaat geeft recht tot het deelname aan de cursus Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G)


Gedrag en Gehoorzaamheid (G&G).

1x per jaar starten wij deze cursus. (september)

De “Hogeschool” onder de gehoorzaamheidscursussen. Nu wordt er nog kritischer gekeken naar de uitvoering van de tot nu toe geleerde commando’s. Scheef zitten of extra commando’s geven betekent punten in mindering.

Ook nu komen er weer nieuwe oefeningen bij.

De G.G. cursus bestaat ook uit 11 lessen waarvan de eerste een theorieavond is en de laatste les de certificaatuitreiking.


Prijzen:

Combicursus voor puppy’s of combicursus Elementaire Gehoorzaamheid  € 95, = *
Cursus Vervolg Elementaire Gehoorzaamheid € 85, =
Cursussen Gedrag en Gehoorzaamheid voor beginners of gevorderden € 85, =
* de cursuskosten worden op twee momenten voldaan: 45 euro bij aanvang privélessen en 50 euro bij aanvang groepslessen

Privé-les.

Naast bovengenoemde cursussen bestaat er de mogelijkheid om privé-les te krijgen. Dit kan gewenst zijn als de begeleider niet in staat is om naar de cursusavond te komen. Ook kan het gedrag van de hond dusdanig zijn dat de begeleider geen heil ziet om naar cursus te komen. In dat geval is het mogelijk om een beroep te doen op de mogelijkheid om privé-les te nemen. Hiervoor zal afhankelijk van de oorzaak van het probleem en de daardoor verwachte tijdsduur om het probleem op te lossen een prijsopgaaf kunnen worden gevraagd. Privélessen worden gegeven op hetzelfde terrein als de overige cursussen.

Prijs priveles is afhankelijk van de lokatie. Voor een sessie op de NIjkamphoeve is het tarief per half uur 30 euro, indien niet op de Nijkamphoeve komen er reiskosten bij.