Cursus Behendigheid / Agility

In het voorjaar en in het najaar geven wij op onze unieke woefweide op de zaterdag cursussen waar het sport en spel element voorop staat.

Deze cursussen zijn exclusief voor cursisten die bij ons de begin,- en vervolgcursussen hebben doorlopen. Heeft u met uw hond geen gehoorzaamheidscursus bij ons doorlopen, dan kunt u helaas niet deelnemen aan de sport en spelcursussen.

Er zijn vier niveau’s

1. Beginnerscursus behendigheid / hoopers is een combinatie tussen behendigheid en hoopers waarbij het uitgangspunt is om zonder risico op blessures de hond (en de begeleider) kennis te laten maken met het fenomeen behendigheid. De oefeningen spelen voornamelijk op of net boven de grond af. Hierbij gaat het om de bogen (hoopers), lage hoogtesprong, slalom, kleine breedtesprong, tunnel en (keer)ton.

2. Vervolgcursus behendigheid is een stapje verder, hoger en intensiever. Hierbij introduceren wij de hogere spel toestellen die bij de behendigheid horen. Onder andere  de bezemsprong, breedtesprong, tunnel, diverse hoogtesprongen, hoepel sprong en komen ook de start en finish tafel aan bod.

3. Gevorderden cursus behendigheid is de grote uitdaging.  Naast de genoemde toestellen komen nu ook de kattenloop, dichte tunnel, wip en schutting erbij dus volop intensiviteit voor hond en begeleider.

4. De fun behendigheid is het vervolg van de gevorderden behendigheid. Tijdens deze cursus mag men zelf met het aangeleerde aan de slag. Deze cursus bestaat uit 5 lessen en de kosten bedragen 45 euro.

Iedere cursus behendigheid bestaat uit 5 lessen van ongeveer 1 uur, de kosten bedragen 50 euro. Er is wel een “toelatingseis”. De hond moet redelijk los kunnen volgen, niveau VEG.