Cursus aanbod sport en spel

In de warmere maanden van het jaar (april – november) geven wij op onze unieke woefweide op de zaterdag en zondag middag cursussen waar het sport en spel element voorop staat.

Behendigheid:

Vanaf april en september kunt u meedoen aan behendigheidscursussen met uw hond. Er zijn vier niveau’s.

1. beginnerscursus behendigheid / hoopers

2. vervolgcursus behendigheid

3. gevorderden cursus behendigheid

4. fun behendigheid

Beginnerscursus behendigheid / hoopers is een combinatie tussen behendigheid en hoopers waarbij het uitgangspunt is om zonder risico op blessures de hond (en de begeleider) kennis te laten maken met het fenomeen behendigheid. De oefeningen spelen voornamelijk op of net boven de grond af. Hierbij gaat het om de bogen (hoopers), lage hoogtesprong, slalom, kleine breedtesprong, tunnel en (keer)ton.

Vervolgcursus behendigheid is een stapje verder, hoger en intensiever. Hierbij introduceren wij de hogere spel toestellen die bij de behendigheid horen. Onder andere  de bezemsprong, breedtesprong, tunnel, diverse hoogtesprongen, hoepel sprong en komen ook de start en finish tafel aan bod.

Gevorderden cursus behendigheid is de grote uitdaging.  Naast de genoemde toestellen komen nu ook de kattenloop, dichte tunnel, wip en schutting erbij dus volop intensiviteit voor hond en begeleider.

De fun behendigheid is het vervolg van de gevorderden behendigheid alleen hier, worden van de 8 lessen,  4 lessen gecontroleerd les gegeven de overige 4 mag men zelf aan de gang gaan.

Een cursus behendigheid bestaat uit 8 lessen van ongeveer 1 uur, de kosten bedragen 75 euro. Er is wel een “toelatingseis”. De hond moet redelijk los kunnen volgen, niveau VEG.

Fly-ball

In de periode van medio april tot medio oktober starten wij een cursus fly-ball. Er is een begin cursus, een vervolgcursus en een gevorderden cursus.

  • Op de beginners cursus leert de hond om te gaan met de ballenkast.
  • Op de vervolgcursus ligt de nadruk op de hoogtesprongen en later op  de snelheid.
  • Op de gevorderden cursus gaat het met name om de uitvoering in combinatie met de snelheid.

Snuffelcursus

In de periode van medio april tot medio oktober organiseren wij een snuffelcursus. De snuffelcursus is een eenvoudige soort speuren, in combinatie met apporteren, waarbij de hond leert om zijn speeltje op het veld te zoeken en terug te brengen waarna een beloning volgt.

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van ongeveer 45 minuten, de kosten bedragen 50 euro.

Voor startdata van bovengenoemde cursussen: zie pagina cursusdata.

En nu het mooiste nieuws

Althans het mooiste nieuws voor baasjes/vrouwtjes die hun hond, om wat voor redenen dan ook, beslist niet los durven laten lopen. Voor hun is er de mogelijkheid om onze 1000 m2 grote woefweide voor ongeveer 45 minuten te reserveren om daar hun vriend lekker te laten rennen. De woefweide is volledig omheind. De kosten voor dit vrije speeluurtje bedragen 5 euro per keer.